Pennut ovat syntyneet 3.2.2019

Vipille syntyi 8 reipasta ja elinvoimaista pentua, joista 2 groenendael urosta, 2 tervueren urosta, 3 groenendael narttua ja 1 tervueren narttu.
Polveutumismääritys pennuille tehdään n 4 viikon iässä. Pentujen isä on Yoda – Off Linés Yes-Yes.

Emänä pentueessa on oma narttuni, sekalinjainen VK1, JK1, Agility maxi2, toko alo, BH Eloisa Vip, jonka taustoista löytyy varsin monipuolisesti menestyneitä koiria, emän Eloisa Pikkuhukan puolelta  useita agilityn, tokon ja kansallisten lajien valioita.  Useilla koirilla on myös tuloksia suojelusta ja paimennuksesta.
Vipin veljistä kaksi on puolustusvoimien omistuksessa: Vampy Hollannissa ilmavoimien voimankäytössä ja Varjelus Suomessa puolustusvoimissa voimankäytössä sekä jäljestyksessä.

Vipin isä Eddy, on musta KNPV (Hollannin poliisikoirayhd.) x-malinois (rekisteröimätön). Alunperin KNPV-koirat olivat paperillisia, pääasiassa malinoiseja, mutta terveys ja luonnesyistä koiria alettiin risteyttämään. KNPV-koirat ovat saaneet suuren suosion työkoirina ympäri maailmaa (käyttöbelgi.info).
Eddyn jälkeläisiä ja suurin osa Eddyn sisaruksistakin, ovat suorittaneet PH1 (poliisikoirakoe). Osa työskentelee viranomaistehtävissä mm.Tullin palveluksessa ja poliisikoirina ympäri maailman. Ne jälkeläiset, joita ei ole koulutettu suojelu- tms tehtäviin, ovat olleet hyviä perhekoiria. Eloisa V-pentue on ainutlaatuinen koko maailmassa isänsä taustojen vuoksi.

Vipin kanssa harrastetaan varsin monipuolisesti. Viestillä, metsäjäljellä, agilityssa ja tokossa on jo kisoissa ja kokeissa käytykin.  Etsintäkokeeseenkin  treenataan, mutta kokeisiin vasta viestikoeuran jälkeen.

Vip on tasapainoinen ja omaa erittäin hyvät hermot, sillä ei ole ääni- tai alusta-arkuuksia ja se on sosiaalinen ihmisiä kohtaan sekä  tulee hyvin toimeen laumassa. Vieraisiin koiriin se suhtautuu välinpitämättömästi.

Vipin luusto; lonkat A/A, kyynärät 0/0, koko ranka, myös olkapäät on kuvattu terveeksi 2.12.2015 ja 7.12.2016

viralliset selkäkuvat;
välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali)
selän spondyloosi SP0 (puhdas)
nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali), lukumäärä 0 2.12.2015
polviluksaatiolausunto ok, 28.11.2015
silmät ok, 28.11.2015
hampaat saksipurenta, puuttuu ylhäältä mol P2
oikea yläkulmahammas katkennut tapaturmaisesti ja poistettu 11.2.2016
SDCA (Ataksia): SDCA1: N/N (terve), SDCA2: N/N (terve)

Vip

Vip

Vip

Isänä pentueessa tulee olemaan oma urokseni Udo des Crétuz Neufs
(nimestä linkki Udon sivulle)

Udo

ja toinen uros on

BH, HK1, IPO3 Off Line´s Yes-Yes ”Yoda”  joka on omistajansa Niinan sanoin sosiaalinen ja avoin iso uros. Harrastuksena ipo, jossa selkeästi kaksiviettinen ja nauttii täysillä tekemisestä. Yoda elää perhekoirana kahden muun koiran kanssa ja on arjessa helppo koira.

Yoda on osallistunut SM-kilpailuihin IPO.ssa kahdesti, ollen 2017 3.s, jonka myötä osallistui myös MM-kilpailuihin.  FMBB-kilpailuihin (belgien mm-kilpailut)  Yoda on osallistunut kahdesti.
Yoda on myös näyttelytulosta vaille käyttövalio IPO.sta.

Yodan sisarissa ja jälkeläisissä on useita menestyneitä koiria, niin tokossa, kansallisissa lajeissa, kuin mondioringissä ja nopsaa menoa on myös agilityssa.

Yodan luusto; lonkat A/A, kyynärät 0/0,

viralliset selkäkuvat;
välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali)
selän spondyloosi SP0 (puhdas)
nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali), lukumäärä 0

silmät ok, hampaat saksipurenta

Linkki koiranettiin

Lisätietoja Yodasta saat Niinalta niina.puputti@pp.inet.fi

Pentujen isyys testataan ennen luovutusta.

Mikäli pentu tästä yhdistelmäkombinaatiosta  kiinnostaa, niin otahan yhteyttä;
naavalanmustat@gmail.com
p. +358408013443, tavoitat minut puhelimitse parhaiten iltaisin