KOIRAHIERONTA, KOIRIEN KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS JA FASCIAMANIPULAATIO

Hieronnasta hyötyvät kaikki koirat, niin kotikoirat kuin aktiiviset harrastus- ja työkoirat. Koirasi myös nauttii hieronnasta, se lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia rentouttamalla ja rauhoittamalla koiraa.  Säännöllinen lihashuolto ennaltaehkäisee vammoja.

Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa, jolloin maitohappo ja muut kuona-aineet poistuvat kehosta nopeammin, lihakset rentoutuvat ja hieronta myös lievittää kipua. Hieronta parantaa vastustuskykyä, lihastasapainoa ja hapenottokykyä.

KOIRIEN KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS

Koirien kalevalainen jäsenkorjaushoito on tehokas, lempeä ja turvallinen mobilisaatiohoitomenetelmä, jolla vapautetaan nivelten liikerataestoja ja korjataan nivelten virheasentoja, jolloin lihakset, hermosto, aineenvaihdunta sekä verenkierto voivat toimia tasapainoisesti. Jäsenkorjaushoito, fasciamanipulaatio ja hieronta tukevat erinomaisesti toisiaan, sillä usein jäsenkorjauksen avulla saadaan liikkuvuutta lisää lukkiutuneisiin tai aliliikkuviin niveliin, jolloin muun hoidon vaikutuksesta hyötyy paremmin.

Koirien kalevalainen jäsenkorjaus perustuu ihmisten kalevalaiseen ja kaustislaiseen kansanparannusperinteeseen. 
Olen opiskellut koirien kalevalaista jäsenkorjausta Pertti Rantalan opissa Hämeenkyrössä, Frantsilassa 2022.


FASCIAMANIPULAATIO

Fasciamanipulaatio on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin kehitetty kehon kalvojärjestelmän hoitomuoto, jonka tavoitteena on vähentää liikerajoitteista aiheutuvaa kipua sekä parantaa liikkuvuutta ja suorituskykyä.

Fasciakalvojen tehtävänä on liikkeen ja kehon hallinta, koordinaatio ja voimantuotto sekä voimanvälitys, kalvojärjestelmä toimii myös kehon tukiverkkona. Fasciakalvojen kireys voi johtua vääränlaisesta kuormituksesta, ylikuormituksesta tai nivelten liikerajoitteista ja aiheuttaa kipua tai ongelmia liikkeen hallinnassa tai asentotuntoaistimuksessa.

Hoitoa edeltää aina asiakkaan tarkka haastattelu koiran taustasta, koiran perusteellinen palpointi ja liiketestaus.

Hoitokertojen määrä on yksilöllistä. Yleensä tarvitaan 2-3 hoitokertaa tiiviiseen tahtiin ja sen jälkeen ylläpitohoitoja tarpeen mukaan.

Olen opiskellut koirien fasciamanipulaatiota Stecco1 loppuvuodesta 2022 ja alkuvuodesta 2023 on tulossa Stecco2. Opettajina Tuulia Luomala ja Mika Philman


JOKAINEN KOIRA HYÖTYY KEHON HUOLLOSTA 

 • Urheileva ja työtä tekevä koira palautuu rasituksesta nopeammin, treeni menee perille paremmin ja suorituskyky kasvaa, kun lihastasapaino ja hapenottokyky paranee.
 • Hieronta ennaltaehkäisee lihasvammojen, väärien liikeratojen ja virheasentojen syntymistä sekä vähentää loukkaantumisriskiä, sillä lihasten elastisuus ja kimmoisuus lisääntyy, kun koiraa hoidetaan säännöllisesti ja suunnitelmallisesti.
 • Näyttelyitä harrastavan koiran kehon kanto ja liikeradat paranevat.
 • Vanhenevalla koiralla jäykkyys helpottuu ja aineenvaihdunta sekä imunestekierto vilkastuu.
 • Hieronta toimii kuntoutumisen tukena traumojen ja vammojen jälkihoidossa.
 • Hieronnasta on apua rentoutumiseen ja rauhoittumiseen lihas- ja faskiakireyksien purkamisen avulla.
 • Hieronta toimii kivun lievittämisenä tuki- ja liikuntaelinsairauksissa (nivelrikko, spondyloosi jne).
 • Ruoansulatus vilkastuu aineenvaihdunnan vilkastuessa ja faskiakireyksien helpottaessa.

OHJEITA ENNEN HOITOON TULOA

 • Mikäli ruokit koirasi ennen hierontaa, on se hyvä tehdä muutama tunti aikaisemmin.
 • Ulkoiluta koirasi ennen hierontaa, koiran on hyvä päästä tarpeilleen ennen käsittelyä.
 • Anna koirasi jaloitella kevyesti hieronnan jälkeen.
 • Huolehdi, että koirasi saa raikasta vettä hoidon jälkeen.
 • Hieronnan jälkeen on hyvä antaa koiralle lepopäivä tai pari ja tarjota ainoastaan kevyttä likuntaa, ellei toisin sovita.

Ennen ensimmäistä hoitokertaa otan mielelläni vastaan seuraavat perustiedot koirastasi

 • Nimi
 • Sukupuoli
 • Syntymäaika
 • Luustokuvausten tulokset (mikäli koira on kuvattu), jos luustossa esim spondyloosia, otan mieluusti kuvat sähköpostiin ennen hoitoa naavalanmustat@gmail.com
 • Mahdolliset harrastukset
 • Yleinen terveystila
 • Mahdolliset aikaisemmat ongelmat tai nykyisten ongelmien kuvaus mahdollisimman tarkkaan 

Jätä edellämainitut tiedot varatessasi aikaa hierontaan, ajanvarauksen voit hoitaa esimerkiksi alla olevan linkin kautta:


HIERONNAN MAHDOLLISET VASTA-AIHEET

 • Akuutit traumat, esim. lihasrevähtymä tai alue, jossa on sisäistä verenvuotoa
 • Sydänvika
 • Kuume tai tulehdussairaudet (kennelyskässä 2 viikon varoaika)
 • Ripuli (viikon varoaika)
 • Syöpä tai muu pahanlaatuinen kasvain
 • Juoksuaika ja valeraskaus (vuoto/oireilu voi lisääntyä)
 • Tiineys (synnytys voi käynnistyä)
 • Bakteerien tai sienten aiheuttamat iho-ongelmat
 • Akuutti niveltulehdus (huom! laserhoito sopii erinomaisesti erilaisille nivelvaivoille)

  Tapauskohtaisesti voidaan yhdessä miettiä, onko hieronnasta enemmän apua, kuin haittaa, mikäli koirallasi on joku ylläolevista hierontaa mahdollisesti estävistä sairauksista / vaivoista. Tarvittaessa on hyvä kuulla hoitavan eläinlääkärin mielipide.

LASERTERAPIA

Käytän koiran kehon huollon tukena (tai ainoana hoitomuotona) lääkinnällistä B-Cure laseria, kylmä- ja lämpöhoitoa, mobilisointia ja venyttelyä.

Laserhoito sopii kroonisten ja akuuttien tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen sekä haavojen hoitoon. Lääkinnällinen laser tehostaa aineenvaihduntaa, kehon omaa immuunipuolustusjärjestelmää ja vahvistaa solujen välisiä signaaleja. Se nostaa elimistön entsyymituotantoa ja vapauttaa endorfiineja. Laserterapia lisää kollageenin ja elastaanin luonnollista tuotantoa, joita keho tarvitsee kudosvaurioiden korjaamiseksi.

Laserterapia tehoaa tutkitusti mm. tuki- ja liikuntaelin vammoihin, kudosvaurioihin, nivelrikon ja reuman aiheuttamiin kipuihin sekä haavoihin ja ihovaurioihin.

Itse käytän laseria usein juuri tehostaakseni hieronnan hyötyä hoidon aikana; kuona-ainekertymät ja triggerit "sulavat" aineenvaihdunnan nopeutumisen myötä paremmin ja kireä lihas rentoutuu käsiteltäväksi helpommin.

Asiakkaani voivat myös vuokrata kotiin Handy Cure-S matalateholaser- laitteen, jotta esim haavojen tai lihasrevähdysten jälkihoito on nopeaa ja arpikudoksen muodostuminen mahdollisimman vähäistä. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä: naavalanmustat@gmail.comHammashuolto EMMI-PET 2.0 Ultraääni hammasharjalla 
Hoidon hinta 70,00 € käyntiin varataan aikaa 60 min

Hyödyt;

- ei pelota lemmikkiä - toimii ilman liikettä, tärinää ja ääntä
- ehkäisee hammaskiven muodostumista ja parodontiittia
- helpottaa hammaskiven poistamista 
- hoitaa suun sairauksia ja ientulehduksia 
- tehoaa pahanhajuiseen hengitykseen 
- tuhoaa bakteerit jopa 12 mm syvyydestä saakka
- vähentää eläinlääkärikäyntejä ja nukutustarvetta

Emmi-Pet 2.0 ultraäänihammasharja toimii 100% ultraäänellä. Laitteesta ei lähde mitään tärinää tai ääntä, joten se ei pelota lemmikkiä. Huolto harjalla tapahtuu yhdessä ultraäänen ja ultraäänihammastahnan kanssa.  

Tarvittaessa käytän ultraäänipuhdistuksen lisäksi hammasrautaa tai ruusupuutikkua hammaskiven poistoon. 

Hoito soveltuu koiralle, jonka hampaita/suuta pystyy vieras käsittelemään. 
Voit myös ottaa yhteyttä etukäteen ja keskustellaan, sopiiko hoito koirallesi.

Hoito ei korvaa eläinlääkärin tekemää hammashuoltoa, mutta usein auttaa ehkäisemään sitä ja soveltuu erinomaisesti jatkohoidoksi eläinlääkärin tekemän hammashuollon jälkeen.