SARI NIEMINEN

Sari ja Kito
Sari ja Kito

-"Mistä sinä pidät eniten maan päällä Puh?"
-"No jaa", Puh sanoi, "Mistä pidän eniten.."
Ja sitten hänen täytyi miettiä hetken, sillä vaikka oli kauhean ihana syödä hunajaa,
oli kuitenkin se hetki juuri ennen syömisen aloittamista, parempi kuin itse syöminen.


Olen Sari Nieminen,  Naavalan Koirapalveluiden sekä Kennel Naavalan Mustan  takaa löytyvä koirahieroja ja  koiraharrastaja.

Asun mieheni ja neljän mustan koiran kanssa Ylöjärven Mutalassa, metsän keskellä, luonnon rauhassa. 

Toukokuun alusta 2022 olen siirtynyt kokoaikaisesti oman yritykseni palvelukseen toimittuani lähes kolmekymmentä vuotta ravintolapäällikkönä. 


Koiraharrastustarinani on se varsin tavallinen tarina tytöstä, joka ei milloinkaan saanut omaa koiraa. Kissoja meillä kyllä oli ja hoidin sekä "koulutin" tuttavien ja lähiseudun kaikki koirat.

Raahasin kotiin myös kaikki lähiseudun eläimet, mitä nyt metsästä löytyi, oli niillä hoidolleni tarvetta tai ei, olivat ne kodistaan eksyneet tai eivät. Useita linnunpoikasia varttui hoivissani kenkälaatikossa matomössöllä ruokkien.


Omaan kotiin muuttaessani hankin lähes välittömästi löytökoirakodista saksanpaimenkoirauros Zorron, jota sitten kouluttelin Tavesin kouluttajien avustuksella. Zorro oli paperiton, joten siihen aikaan ei kisaamaan ollut asiaa, mikä tietenkin sitten lopulta hiukan harmitti, kun siihen olisi ollut koiralla ominaisuuksia ja minusta alkoi sitä kilpailuviettiä putkahdella esiin. Zorron kuollessa lapset olivat pieniä ja opiskelin, eli elettiin niitä kuuluisia ruuhkavuosia ja ilman koiraa olin 8 pitkää vuotta.

Seuraava koira olikin sitten musta kääpiösnautseri uros Romeo, rotuun päädyin siksi, että se on aktiivinen ja täpäkkä koira, jonka kanssa voi kuitenkin harrastaa tokoa ja agilitya sekä pieni kooltaan ja siksi miehenikin uuden koiran lopulta hyväksyi. Pian tyttärelle hankittiin oma kääpiösnautseri Ivan.

Belgianpaimenkoiraan päädyin pitkän harkinnan jälkeen. Halusin isomman koiran, joka ei sulkisi mitään lajia pois. Rotua miettiessä sain tutustua useisiin upeisiin mustiin belgeihin ystävieni kautta. Viimeinen silaus oli groenendaelnarttu Vau, jota sain ohjata muutamissa agilitykisoissa - miten upeasti koira toimikaan, miten herkästi se ohjaustani totteli, miten hanakasti koira tahtoi tehdä yhteistyötä kanssani! Olin myyty. Ja värikin oli tietenkin sama musta, mitä koirissa jo kotona oli.

Romeon myötä koiraharrastus laajeni nopeasti aktiiviseksi toiminnaksi Ylöjärven Koirakerhossa. Aktiivisimpina vuosina olen saanut olla mukana niin seuran sihteerinä, hallituksessa, agilityvastaavana ja tokotoimikunnassa. Kyröskosken Käyttökoirissa olen ollut mukana hallitustyössä sekä toiminut koulutusvastaavana.

Olen kouluttautunut koetoimitsijaksi pk-lajeihin, kouluttajaksi sekä koetoimitsijaksi agilityyn ja tokoon. Olen myös käynyt kasvattajan peruskurssin. Osallistunut lukemattomiin seminaareihin ja koulutuksiin.

Olen kouluttanut useita vuosia omia ryhmiä niin agilitya kuin tokoa. Olen myös kouluttanut ja kilpaillut usealla koiralla eri lajeissa; tokossa, agilityssa, pk-jäljellä, pk-etsintäkokeessa, pk-haussa, pk-viestillä, pelastuskoirakokeessa ja rally-tokossa. 

Myös muutamaa lainakoiraa olen saanut ohjata, groenendael narttu Vauta parissa agilitykilpailussa sekä groenendael uros Eicoa PK-SM 2012 kilpailuissa jäljellä. Iso kiitos luottamuksesta Hanna ja Anne.

Olen saanut kunnian edustaa Suomea belgianpaimenkoirien MM-kilpailuissa tokossa neljä kertaa; Italiassa 2012, Sloveniassa 2013 ja Suomen Tuusulassa 2014 Udon kanssa. Italiassa ja Sloveniassa saavutimme joukkuehopeaa ja henkilökohtaisen 4.sijan. Ruutin kanssa kilpailimme Tsekin Pisékissä toukokuussa 2015.


Lisäksi harrastus laajeni koirahierojan ja urheilukoirahierojan opinnoilla Tampereen Koirahierojakoulussa. Valmistuin kesällä 2021 ja perustin oman yritykseni Naavalan Koirapalvelun.  Olen myös opiskellut koirien kalevalaisen jäsenkorjauksen kurssin 2022, Animal Fasciamanipulation Stecco 1 & 2 2022 ja 2023 sekä valmistuin urheilukoirien fysiikkavalmentajaksi 2023.


Kiitos, kun tutustut sivuihini!

Sari Nieminen


Kennel Naavalan Musta ja Naavalan koirapalvelut

Kasvattajanimeni Naavalan Musta on myönnetty 2015. Rodun jalostamista en sinällään tavoittele, vaan pikemminkin haaveena kasvattaa pienimuotoisesti groenendaleja, jotka soveltuvat harrastuskavereiksi useaan eri lajiin. Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan omiin koiriini, Naavalan Mustan kasvatteihin sekä  Naavalan Koirapalveluihin;